خمیر دندان

ویژگی های خمیر دندان مناسب کدام است؟

ویژگی خمیر دندان مناسب

خمیر دندان جزو آن دسته از محصولات است که نقش بسیار زیادی در زمینه بهداشت دهان و دندان دارد و به یک بخش جدا نشدنی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است. زمانی که نوبت به انتخاب یک خمیر دندان مناسب می رسد، باید به نیازهای خود برای رعایت بهداشت دهان توجه کنیم. به دلیل تنوع در تعداد برند و مدل در تولید خمیر دندان، انتخاب این محصول تبدیل به چالشی شده است که مصرف کننده را دچار سردرگمی می کند. اگر شما هم برای انتخاب خمیر دندان دچار مشکل شده اید، در این مقاله همراه ما باشید تا محصول مناسب و منحصر به فرد خود را پیدا کنید.

مهم ترین مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

به طور کلی، خمیر دندان از مواد فعال و غیر فعال زیادی تشکیل شده است: مواد فعال سبب جلوگیری از پوسیدگی دندان و انواع بیماری های لثه می شوند در حالی که مواد غیر فعال طعم و بافت خمیر دندان را تحت تاثیر قرار می دهند. به طور کلی مواد اصلی تشکیل دهنده خمیر دندان عبارتند از:

  • فلوراید

فلوراید

فلوراید ماده ای است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و به آن فلوراید کلسیم می گویند. فلوراید بیشتر در دندان و استخوان وجود دارد که ماده اصلی و فعال در خمیر دندان است و هنگامی که صحبت از پوسیدگی و خرابی دندان در میان باشد، نقش فلوراید بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. به واسطه این ماده، مینای دندان تقویت شده و از دندان ها در مقابل فرسودگی محافظت می کند. همچنین هنگام مصرف غذا و نوشیدنی های اسیدی، لکه های رنگی بر روی دندان باقی نمی مانند؛ بنابراین وجود آن در خمیر دندان بسیار مهم است. میزان فلوراید در خمیر دندان بزرگسالان باید بین 1300 ppm تا 1500 ppm باشد که این میزان برای کودکانی که قدرت کنترل بلع پایین تری دارند، باید کمتر از این مقدار باشد؛ زیرا می تواند سبب مسمومیت کودک شود.

آیا فلوراید برای سلامتی انسان مضر است؟

طبق مطالعات و مقالات انجام شده توسط سازمان بهداشت بر روی گروهی از انسان ها، هنوز هیچ پایه و اساسی مبنی بر اینکه فلوراید می تواند علت بسیاری از بیماری ها و سرطان باشد، بیان نشده است.

  • ترکیبات ضد حساسیت

ضد حساسیت ها مواد فعالی هستند که به تسکین درد های حساس مانند نوشیدنی ها و هوای سرد و گرم کمک می کنند. اگر شما دندان های حساسی دارید، باید از خمیر دندان هایی استفاده کنید که در ترکیبات خود حاوی پتاسیم نیترات، استرانسیوم کلراید و استرانسیوم استات باشند. کارکرد این خمیر دندان ها به این صورت است که سیگنال درد را قبل از رسیدن به عصب، مسدود می کنند تا در نهایت موجب کاهش درد دندان های حساس شوند.

  • مواد شوینده

مواد شوینده در خمیر دندان ها مسئول ایجاد کف هستند که رایج ترین آن، سدیم لوریل سولفات می باشد. ایجاد کف می تواند به افزایش حلالیت پلاک و شکستن پیوند های آن حین مسواک زدن کمک کند. این ماده می تواند باعث شستشو و از بین رفتن باقی مانده مواد غذایی پس از مسواک زدن شود و همچنین کف را به تمام نقاط دهان برساند.

  • غلیظ کننده

برخی از ترکیبات به کار رفته در خمیر دندان سبب غلظت و قوام بیشتر آن می شود و در نهایت ماده ای خمیری شکل به وجود می آید. غلیظ کننده ها شامل کلوئید های معدنی، صمغ های طبیعی، جلبک دریایی و یا سلولز مصنوعی هستند.

  • حفظ کننده رطوبت

مواد حفظ کننده رطوبت باعث مرطوب ماندن یک ماده می شوند و از هدر رفت آب جلوگیری می کنند. این مواد که شامل کلیسرول، سوربیتول، پروپیلن گلیکول و آب هستند، به خمیر دندان بافت صاف و نرمی می بخشند و در نهایت مانع خشک شدن آن در تیوپ نگهدارنده می شوند.

  • ساینده ها

ساینده ها 50 درصد از خمیر دندان های معمولی را تشکیل می دهند و جزو مواد غیر فعال می باشند؛ زیرا به طور مستقیم با پوسیدگی دندان ها مبارزه نمی کنند اما بیشترین عملکرد پاک کنندگی حین مسواک زدن را بر عهده دارند. این ذرات نامحلول، برای کمک به از بین بردن پلاک ها، شستشوی بهتر و بهبود خاصیت تمیز کنندگی طراحی شده اند. ساینده ها با حذف پلاک ها و جرم های دندان از ایجاد تارتار جلوگیری کرده و نقش مهمی در به حداقل رساندن سوراخ ها و حفره های دندان دارند.

خمیر دندان های امروزی شامل مواد ساینده مانند کلسیم کربنات، نمک فسفات کلسیم، آلومینا، سیلیس و اکسید های آلومینیوم هیدراته هستند. خمیر دندان حاوی مواد ساینده، سطح دندان را بدون خراشیدگی و آسیب، تمیز کرده و جلا می دهد اما وجود مقادیر زیادی از این مواد، می توانند سبب آسیب به مینای دندان شوند.

  • مواد طعم دهنده

همان طور که از نامشان پیداست، این مواد برای بهبود طعم و ایجاد بوی خوشایند در خمیر دندان ها استفاده می شوند. بیشتر خمیر دندان ها حاوی این مواد هستند و رایج ترین طعم های آن شامل نعنا، دارچین، میوه و آدامسی می باشند. طعم نعنا همیشه همراه با یک شیرین کننده غیر قندی مانند زایلیتول و یا ساخارین سدیم، برای متعادل کردن بوی تند نعنا استفاده می شود.

انواع خمیر دندان به لحاظ شکل ظاهری

خمیر دندان

  1. خمیر دندان خمیری: رایج ترین نوع خمیر دندان بزرگسالان، خمیری هستند که با توجه به مواد تشکیل دهنده به صورت سفید یا رنگی تولید شده اند. این نوع خمیر دندان، بافت ضخیم و کف مانند درون دهان ایجاد می کنند. همچنین نوع خمیری این محصولات قدرت سایندگی بالاتری دارند؛ بنابراین اگر دندان های حساسی دارید، بهتر است از خمیر دندان ژله ای استفاده کنید.
  2. خمیر دندان ژله ای: این نوع خمیر دندان بافت صاف، کرمی، شفاف و ژله ای دارد که دلیل آن وجود مقدار زیادی سیلیس در ساختار آن است. این نوع خمیر دندان ها در انواع رنگ های مختلفی تولید می شوند. پاک کنندگی خمیر دندان ژله ای دقیقا برابر پاک کنندگی خمیر دندان های معمولی است.

انواع خاص خمیر دندان

انواع خمیر دندان

خمیر دندان ها در انواع متفاوتی تولید شده اند که هر کدام عملکرد منحصر به فردی دارند که به شرح زیر می باشند:

 سفید کننده

یکی از محبوب ترین نوع خمیر دندان، سفید کننده است؛ زیرا بیش از نیمی از افراد به دنبال دندان های سفید بدون هزینه های گزاف هستند. خمیر دندان سفید کننده دارای مواد ساینده ای است که دندان ها را جلا داده و لکه های ناشی از مصرف سیگار و مواد غذایی رنگی مانند قهوه و چای را از بین می برد. همچنین از ایجاد لکه های جدید نیز جلوگیری می کند.

مناسب برای لثه و دندان های حساس

بسیاری از افراد هنگام مصرف نوشیدنی های گرم یا سرد، دندان درد بدی را تجربه می کنند و برای حل این مشکل تصمیم می گیرند از خمیر دندان مخصوص دندان های حساس استفاده کنند. این خمیر دندان همان طور که بالاتر گفته شد حاوی ترکیبات حساسیت زدا مانند کلرید استرانسیوم و نیترات پتاسیم برای به حداقل رساندن درد می باشد. باید توجه داشت پیش از استفاده از این نوع خمیر دندان باید با دندانپزشک مشورت کرد.

کنترل کننده تارتار

خمیر دندان کنترل کننده تارتار حاوی سدیم پیرو فسفات یا هگزا متافسفات سدیم هستند که سبب کاهش ایجاد پلاک های سخت شده و باکتری های داخل دهان را می کشد.

طبیعی و ارگانیک

خمیر دندان های طبیعی و ارگانیک حاوی فلوراید نیستند با این حال گاهی می توانند تاثیرات مثبتی بر سلامت دهان و دندان داشته باشند. همچنین فاقد رنگ مصنوعی، طعم دهنده و مواد نگهدارنده هستند. برخی از این خمیر دندان ها در ترکیبات خود نمک دارند که یک ماده ساینده است؛ بنابراین هنگام استفاده از آن دندان های خود را به آرامی مسواک کنید تا مینای دندان آسیب نبیند.

ویژگی خمیر دندان مناسب

ویژگی خمیر دندان مناسب

خمیر دندان ها محصولات عالی برای حفاظت از لبخند شما هستند. ممکن است ندانید یک خمیر دندان مناسب باید چه ویژگی هایی داشته باشد که ما در ادامه ویژگی های اصلی که هر خمیر دندانی باید آن را داشته باشد، توضیح خواهیم داد.

  • یک خمیر دندان خوب باید حاوی فلوراید باشد.

فلوراید یک عنصر مورد نیاز برای استحکام دندان ها می باشد که در هر بار استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید، مواد معدنی وارد مینای دندان شده و از پوسیدگی جلوگیری می کند.

  • تایید شده توسط انجمن پزشکی آمریکا باشد.

مهر تایید ADA (American dental association) یکی از ویژگی های مهم خمیر دندان مناسب و خوب می باشد. این مهر نشان دهنده ایمنی، اثر بخشی و کیفیت بالای محصول است. این مهر نشان می دهد که انجمن پزشکان آمریکا این محصول را تست کرده و اثر بخشی و ایمنی آن را تایید می کنند.

  • متناسب با نیاز دندان شما باشد.

محصولی که انتخاب می کنید باید محافظ لبخند شما و نیاز دندان هایتان باشد؛ پس سعی کنید با توجه به نیاز دندان هایتان محصول نهایی را خریداری کنید. به عنوان مثال اگر دندان هایتان دچار تارتار شده اند، از خمیر دندان کنترل کننده تارتار استفاده کنید و یا اگر دندان های حساسی دارید با مشورت دندانپزشک، خمیر دندان مخصوص دندان های حساس تهیه کنید.

کلام پایانی

در نهایت باید بدانید انتخاب یک خمیر دندان مناسب باید بر اساس نیاز و اولویت های خودتان صورت بگیرد و در پاسخ به این سوال که خمیر دندان مناسب من کدام است، لازم است ابتدا وضعیت دندان هایتان بررسی کنید تا بتوانید انتخاب متناسب با دندان های خود داشته باشید. اگر هنگام خرید خمیر دندان نکات بالا را در نظر بگیرید، احتمال خرید مناسب ترین خمیر دندان زیاد است. خمیر دندان های پاتریکس در انواع متفاوت تولید شده اند که می توانید با توجه به نیاز خود تهیه کنید و سلامت دهان خود را تضمین کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *